Frostskydd

En viktig investering!

Ibland uppstår situationer där vattenledningar fryser även om de är försedda med värmeisolering. Inte bara rör som leder genom utomhusmiljö påverkas utan även distributionsnät som leder genom icke-uppvärmda utrymmen, källare etc.

Detta problem kan lösas med hjälp av värmekablar.

frostskydd-icon

Frostskydd

De finns i flera olika utföranden så som löpmeter på kabeltrumma, färdiga modulsystem som snabbar upp installation eller för mindre applikationer i färdiga längder med stickkonkakt. Det är nödvändigt att påpeka att värmekablarna behöver förses med värmeisolering. Kabeln är inte menat som ett substitut för värmeisolering. Värmekablar behöver inte bara användas för att skydda rören mot frysning utan kan också förhindra vätskor från att falla under en viss temperatur – s.k processvärme, uppvärmning av rör inom industrin.

I dessa fall rekommenderar vi samråd om den bästa lösningen då miljön runt omkring påverkar val av kabel mm. Det kan t ex vara så att kablarna måste klara att installeras i extrem miljö som anses som s.k farlig miljö och produkterna måste då vara Ex-klassificerade.

Produkter till frostskydd

Vad säger våra återförsäljare?

Scroll to Top