Golvvärme

Lösningar för alla typer av golv!

Ett väl fungerande golvvärmevärmesystem ger en behaglig miljö och sänker uppvärmningskostnaden. Våra golvvärmesystem omfattar värmekabel och värmefolie, allt för att kunna finna en optimal lösning som passar er. Oberoende om ni vill ha en behaglig miljö i vardagsrummet, badrummet, köket eller uterummet så har vi golvvärmen. För lågenergi hus har vi tagit fram kablar med en effektförbrukning av 30W/kvm. Vår folie kan också användas i husbilar, husvagnar och båtar.

Vi levererar som färdiga KIT eller så anpassar vi ett KIT enligt era mått.

golvvarme-icon

Golvvärme

Alleco värmefolie för 230V används i torra utrymmen som är lite större och då golvet som ska läggas består utav trä eller laminatgolv. De täta värmeledarna ger en jämn värmefördelning vilket är bra för trä & laminatgolv. Den tunna bygghöjden beror på att folien endast är 0,3mm samt att flytspackel ej behövs för att sprida värmen. Detta medför att man slipper höja trösklar eller kapa dörrar.

Värmefolien ska rullas ut på 6mm eller 3mm isolerskivor som köpes separat.    Folien kopplas sedan ihop med anslutningskablar som fästes i klämmor med en specialtång som köpes eller lånas. Innan man sedan kan lägga på golvet så täcks folien med en åldringsbeständig plast.

Värmefolien säljs som färdiga paket i s.k. KIT eller måttbeställs och förutom själva värmefolien så ingår det en digital termostat inklusive golv- sensor, skyddsrör, folieklämmor, anslutningskablar samt installationsanvisning.

Alleco ger 10 års garanti på värmefolien samt 3 år på termostater. Värmefolien som är Svensk-tillverkad har en effekt på 80W/m² och är för 230 VAC. Den består utav kopparledare & polymerledare som är isolerade med polyester. Folien finns i två bredder 30cm respektive 60cm. I folie KIT så ingår endast 60cm bredd.

Kontakta oss gärna så ska vi försöka hitta en lösning som passar just för er.

Olika golvtyper

Produkter till golvvärme

Vad säger våra återförsäljare?

Scroll to Top